CORDOVAS – THE ROSE OF ACES

Artiest info
Website
facebook
Label: ATO Records / PIAS

Zes jaar na het op de Europese markt als een re-release verschijnen van hun schitterende titelloze debuutplaat die in Amerika eigenlijk al in 2012 op de markt was gekomen komt er voor ons eindelijk nog eens nieuw werk aan van de Americana- en countryrockformatie ‘Cordovas’ uit Nashville, Tennessee. In 2012 was er ook al het in eigen beheer uitgebrachte “Live From Nashville” en in 2018 vonden ze het geroemde ‘ATO Records’-label bereid om hun album “That Santa Fe Channel” uit te brengen, in 2020 geruisloos opgevolgd door “Destiny Hotel”, hun voorlopig laatste release.

De groep bestaat anno 2023 nog steeds uit vier muzikanten met zanger-bassist-toetsenist en primaire songschrijver Joe Firstman en gitarist Lucca Soria als originele bandleden en met CH McCoy als toetsenist op piano en orgel en Kelsey Lepperd als harmony en backing vocaliste als de twee nieuwste groepsleden. Voor de opname van hun nieuwe vierde studioalbum “The Rose Of Aces” werd eveneens een beroep gedaan op een serie gastmuzikanten voor zang (Marisol Hernández en Cory Hanson), pedal steel en lap steel (Tyler Nuffer en Smith Curry), altviool (Heather Lockie) en drums en percussie (Jimmy Messer en Colton Stephens).

“The Rose Of Aces” bevat twaalf nieuwe Americana- en countrysongs waaraan zanger Joe Firstman telkens heeft meegecomponeerd en waarbij gitarist Lucca Soria aan vier tracks heeft meegeschreven. ‘Cordovas’ gaat zoals voorheen nog steeds voor melodieuze aan de seventies herinnerende rootsmuziek zoals u hierbij zelf kunt vaststellen via de twee ingesloten video’s: eerst is er de albumopeningstrack “Fallen Angels Of Rock’n’Roll” met de terechte vragende zin ‘how many times has music saved your soul?’ en daarna ziet en hoort u de band live aan het werk in de countryballad “High Roller”.

Andere songs uit dit album die wij maar al te graag op onze playlist willen opnemen zijn het schitterende “Sunshine” en de ballads “Sky, Land & Sea” en “Change The Way You Talk” naast het jazzy “Stone Cold Stoned” en de Latin-geïnspireerde afsluiter “Somos Iguales (We Are Equals)” met erg knap pianowerk. Joe Firstman is een begenadigde singer-songwriter die de luisteraar vlotjes weet in te pakken met zijn songs en zijn prachtige zuidamerikaanse accent. Deze vierde plaat “The Rose Of Aces” van ‘Cordovas’ wordt bij ons alvast geklasseerd als één van de betere platen van 2023.

(valsam)